آشنایی با تاب آوری در بحران
تابآوری در بحران به مفهوم تواناییِ شکوفایی در مواجهه با فاجعه ،مقابله، به کار بردن نقاط قوت و بازیابی از بلایا است.
فهرست عناوین مطلب
مفهوم تابآوری
تابآوری در بحران در مورد پیشبینی، برنامهریزی و کاهش خطر بلایا برای محافظت مؤثر از افراد، جوامع و کشورها، معیشت، سلامت، میراث فرهنگی، داراییهای اقتصادی-اجتماعی و اکوسیستمها است. تابآوری در بحران با «ظرفیت» و «ظرفیتِ مقابله » مرتبط است و به این ترتیب تعریف می شوند:
تاب آوری: توانایی شکوفایی در مواجهه با خطر فاجعه
ظرفیت: نقاط قوت و منابع موجود برای پیشبینی، مقابله، مقاومت و بازیابی از بلایا
ظرفیت مقابله: توانایی مقابله و مدیریت بلایا
براساس برخی تعاریف، تاب آوری توانایی بهبود سریع از شکست یا ناملایمات است. نه تنها بازگشت به وضعیت موجود، بلکه در واقع استفاده از فرصت رشد و توسعه شخصی است. بنابراین شکست و تابآوری در بحران دو روی یک سکه هستند.
اهمیت تابآوری در بحران
در مواقع بحران، به طور پیشفرض ما به ترس اجازه میدهیم به جای پذیرش ذهنیت رشد لازم برای خلاقیت و انعطافپذیری، ما را به سمت و سویِ یک ذهنیت ثابت سوق دهد.
انعطاف پذیری نه فقط برای کمک به خودمان بلکه برای اینکه در مواقع سخت «احساس بهتری داشته باشیم» حیاتی است. تابآوری در بحران همچنین به ما کمک می کند به جای عقب ماندن، به جلو حرکت کنیم و تحمل و آمادگیِ بیشتری برای مواجه با چالش های آینده فراهم می کند. مسلما هیچ کس نمی خواهد از اضطراب یا فرسودگی شدید رنج ببرد.
چگونگی متدهای ارتقاء تاب آوری جوامع محلی در شرایط بحران
تابآوری در بحران تواناییای است که هر کسی میتواند یاد بگیرد و آن را توسعه دهد. چند عادت و محرک وجود دارد که می تواند در رسیدن به تاب آوری در بلایا و ارتقاء تاب آوری جوامع محلی کمک کند:
- توجه و آگاهی به افکار، احساسات، رفتارها و واکنش های روانی را افزایش دهید.
- مدیتیشن یا یوگا را به طور منظم تمرین کنید. همراه با افزایش انعطافپذیری، تمرینات متمرکز میتواند استرس و اضطراب شما را کاهش و در عین حال کیفیت زندگی شما را افزایش دهد.
- مثبت اندیش تر باشید. شما می توانید راحت تر با سختی ها سازگار شوید. به عقیده متخصصان قرار دادن انرژی و انگیزه در کار با نگرش مثبت با ایجاد انعطاف پذیری شخصی مرتبط است.
- هوش هیجانی خود را توسعه دهید و یاد بگیرید که چگونه احساسات خود را مدیریت کنید.
سخن آخر در باب تابآوری در بحران
در لحظات بحران، همه چیز به هم میریزد ، شرایط با سرعت زیادی تغییر میکند و البته در عین حال با آن یک شانس بینظیر نیز به دست میآید. وقتی همه چیز به سرعت در حال تغییر است، ذهن ها می توانند با همان سرعت تغییر کنند.یک بحران این فرصت (یا نیاز) را برای ما فراهم می کند تا کارها را متفاوت انجام دهیم.
تابآوری در بحران به ما امکان می دهد تا فرآیندها و روال های قدیمی را فراموش کنیم. همچنین باعث می شود پایه ای از عادات خوبِ جدید بسازیم. تاب آوری در بلایا ذهنیت ما را شکل پذیر می کند. همه چیز به این بستگی دارد که چه عادت هایی را برای رویارویی با بحران انتخاب می کنیم.هر بحران فرصتی است برای شکستن آن پارادایم های مرسومِ غبارآلود که فرصت های کاری، فرآیندها و زندگی ما را محدود می کند.